Etiquetas

13 nov 2010

DORMIR

L'hora de dormir. Aquest tema sí que és tot un món. Crec que no hi ha dos nens iguals en aquest sentit. Cadascun té els seus propis hàbits i costums. A més cada etapa del nen és diferent. Però i nosaltres, els pares? Com ho portem? Quins trucs tenim per fer que els nostres nens s'adormin quan toca?

 Pipos? Ninos? Música? Estivill? Pors? Els adormim en braços o no? Llum oberta o tancada? No volen anar mai a dormir i se'ns fan les 10 de la nit? .....

Encetem el debat!! Promet ser interessant.

4 comentarios:

  1. Bé, en el nostre cas gairebé mai hem tingut problemes amb l'ELNA per anar a dormir. De ben petita ella dormia a la nostra habitació (fins als 2 anys, ja que només en teníem una), però ara hem estrenat casa i ella té la seva pròpia habitació. A mi em feia por perquè tot i que sempre anava a dormir sola, ella sabia que estàvem a la mateixa habitació. De tota manera l'adaptació a la nova habitació i a la nova casa va ser ràpida. Durant una setmana plorava bastant abans d'anar a dormir, però després cap problema.
    L'Elna sempre dorm amb pipo i amb doudu. Aixó sí que és sagrat, però sempre s'adorm molt bé. EL que fa ara és que sempre romanseja abans d'anar a dormir (fa temps després de sopar suposo que per estar més estona amb nosaltres...). De tota manera hi ha dies que diu que s'en vol anar a dormir, se la veu cansada perquè cada cop tenen més activitat i es mouen més.
    De moment no tenim pas intenció de treure-li el pipo per dormir, tot i que el pediatre ja ens ha avisat que pot tenir problemes a les dents, però de moment, volem esperar.

    M.Àngels (mare ELNA)

    ResponderEliminar
  2. Per nosaltres l'hora d'anar a dormir mai havia estat cap problema, però desde fa uns mesos que en Roger quan bé l'hora d'anar a dormir, no hi vol anar i plora, hi ha dies que son les 10 i encara no dorm, el fet es que quan li posso es queda dormit de seguida, i dorm tota la nit sense despertarse, pero cada nit hem de tenir un conflicte ja que no hi vol anar.
    Suposo que deuen ser etapes dels nens, ja que nosaltres no hem canviat cap dels nostres hàbits, sempre em fet el mateix.
    Ell dorm amb una granota,ell l'anomena "Tota", això si sempre se l'ha d'emportar.
    Espero que a poc a poc conseguim tornar al ritme d'anar a dormir una mica mes aviat d'ara i sense fer un conflicte.

    Roser (Mare Roger)

    ResponderEliminar
  3. Roser, quan l'Elna s'entreté abans d'anar a dormir, jo a vegades penso que és perquè potser jo he arribat tard de la feina i no he estat gens amb ella (entre que arribo, faig el sopar, sopem, recollim,...). Pot ser que li passi alguna cosa així a en Roger? No sé, potser són imaginacions meves, però és com si volgués estar més estona amb nosaltres (per allargar el dia).
    El que a vegades ens funciona és dir-li: -"Va, has d'anar a dormir que demà és festa i anirem a fer un volt"... No sé, com per incentivar-la a que sigui demà el més aviat possible i fer-li veure que quan més aviat vagi a dormir, més aviat arribarà demà, i per tant, allò que li hem dit que faríem junts.
    De tota manera, crec que tens raó quan dius que cada etapa és diferent, perquè ara fa uns dies que ella mateixa ens demana per anar a dormir. En ROde m'explicava que un dia que jo plegava tard, li va dir: "Esperarem a la mama perquè la vegis abans d'anar a dormir" i ella pobreta dient-li: "Noo, vull fer nonetes..." O sigui que a dormir sense veure la mama: imagina't lo cansada que devia estar...
    AH, i també tenim un conte del gat Mima, en el que a cada pàgina es veu un moment del dia i les dues últimes pàgines són: a banyar, a sopar i a dormir: i li agrada molt explicar-lo just abans d'anar a dormir. Si vols t'el deixo una temporada a veure què...

    M.Àngels (mare ELNA)

    ResponderEliminar
  4. Ei mamis... nosaltres ab l'Eudald sempre hem fet el mateix i penso que ho continuarem fent...ens estem amb ell a l'habitaió fisn que s'ha a dormit. L'Eudald ja dorm al llit gros i sabeu què?? que és fantàstic anar a dormir amb ell una estona i quan t'abraça i el sents al teu costat!!!! que voleu que us digui a mi m'encanta!!! en contra de tots els llibres de l'EStivill jo penso que em d'aprofitar cada moment de la seva infantesa perquè passa molt depressa!!!
    apali, a pensar....

    ResponderEliminar