Etiquetas

23 ene 2011

Rebequeries...

Encetem tema: les rebequeries. Com veieu, no ens hi posem pas per poc... És un tema que a tots ens preocupa, i més en l'edat dels nostres fills.
Una mare, m'ha enviat una llista de llibres que ens poden ajudar amb aquest tema: les emocions en general i les rebequeries en particular. Us ho adjunto.
Per altra banda, per els que no vau venir l'altre dia a la reunió de l'escola, dir-vos que la Mònica va dir que aquest tema de les emocions, seria un dels que tractaria la Mariona en les xerrades que es faran el proper mes de març. Serà interessant.

Si cliqueu sobre les imatges, les podreu ampliar.

4 comentarios:

  1. És un tema molt interessant aquest de les rebequeries.Crec que si es pot convidaré als avis a venir a la xerrada!! si és que volen venir!!!

    ResponderEliminar
  2. Ui els avis... Aquest també seria un tema a tocar...

    M.Àngels

    ResponderEliminar
  3. Bones!
    Només dir-vos que a la Biblioteca de Figueres hi ha una secció dedicada als pares que es diu com ho puc explicar on trobareu un munt de contes per explicar als vostres fills les emocions i les seves reaccions quan estan enfadats, contents, tristos, etc. Nosaltres, hem fet servir un conte per explicar-li a la Berta que vol dir està enfadat i des d'aleshores no fa les rebequeries que feia. També he col.locat un cartell a la nevera de la cuina amb un dibuix d'una cara d'una nena contenta i un altre d'una nena enfadada. D'aquesta manera té present cada dia que vol dir estar content o enfadat. És una idea que vaig treure d'internet, que s'aplica en escoles per explicar les emocions. Per cert us recomano uns blocs sobre les emocions: http://emocionat2.blogspot.com/2010/12/que-puc-fer-quan-sento-rabia.html.
    http://blocs.xtec.cat/recursosee/resolucio-de-conflictes/
    Hi trobareu un munt d'idees per portar a la pràctica.

    ResponderEliminar
  4. Hola Núria,
    sóc la Natàlia (mare Alèxia). He estat mirant els blocs i realment estan molt bé. Moltes gràcies.És molt interessant la feina de la Ma.Teresa Abellan. L'educació emocional és un tema que m'interessa molt i s'agraeix que caiguin informacions com la que tu comparteixes aquí. Per cert, a casa també hem fet servir les cares contentes. Van molt bé!!

    ResponderEliminar